Can Emeklileri Ziyaret Etti

Can Emeklileri Ziyaret Etti

AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret etti.

A+ A-



 Başkan Aytekin ve yönetimiyle buluşan Can, emeklilerin sorunlarını dinledi.


AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Aytekin ve yönetimiyle buluşan Can, emeklilerin sorunlarını dinledi. Aytekin, “Emeklilerimiz problemlerle, sorunlarla mücadele ediyor. Bunlar çözüm bulmalı” dedi.

TBMM’DE GÖRÜŞÜLECEK

Milletvekili Ramazan Can, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emrah Doğan ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Aytekin ve yönetimiyle buluşan Can, emeklilerin sorunlarını dinledi. Emekliler TBMM’de görüşülmesi üzerine milletvekili Can’a sorunların yer aldığı bir not verdi. Aytekin, notta yazılanlar hakkında şu biliyi paylaştı, “

EMEKLİNİN TALEP VE BEKLENTİLERİ

Türkiye genelinde 13,5 milyon emekli yaşamakta olup bu emeklilerin 55 bini Kırıkkale de yaşamaktadır. Cumhuriyet şehrimiz Kırıkkale daha önce bir sanayi şehri idi. Şimdi ise emekli kenti oldu. Emeklilerimizin sorununu AK Parti gurubu olarak dile getirmenizi beklemekteyiz. 1. 2013 Yılında yapılan intibak 2000 öncesine uygulanmış 2000 sonrası emeklilere de yansıtılması gerekmektedir. 2. Emeklilere refahtan pay verilmelidir. 3. Emekliden sağlıkta muayene katkı payı ve ilaç katkı payı alınmamalıdır. 4. Emekliye verilen maaş ve ikramiye  asgari ücret seviyesinde olmalıdır.

BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

“5. Emekliye verilen zamlar yüzdeli değil seyyanen olmalıdır. 6. Vergi iade ek ödeme yüzde 4,5 ten yüzde 9 a yükseltilmelidir. 7. Emekliye düşük miktarda ödenen promosyon ödemeleri iyileştirilmesi getirilmelidir. 8. Sosyal güvencesi olmayan kız çocukları korunmalıdır. 9. Emekliye sendika hakkı tanınmalı ayrıca sosyal konseyde temsil hakkı tanınmalıdır. 10. Emekliye pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır. 11. Yapımı bitmekte olan %75 i Emekliye yansıtılan kura çekimi de yapılan 927 adet TOKİ Evlerinin ödeme koşullarının ve maliyetinin düşürülmesi.   İktidar partisi AK Parti olarak mecliste emeklinin sorunlarını gündeme taşıması büyük önem arz etmektedir” dedi.


Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur